Spring naar inhoud

Clementine

25/04/2010

Clementine met als officiële naam Clementine SRA63 is een ras van (Citrus reticulata syn. Citrus clementina) en is een citrusvrucht die haar naam zou ontlenen aan pater Pierre Clément. Deze Franse missionair zou in 1902 in Algerije een nieuwe citrussoort hebben gecreëerd door een mandarijnboom te kruisen met een pomeransboom (een pomerans is een bittere sinaasappel). Dit klopt echter niet met de genetische samenstelling van de Clementine. Het is aannemelijker dat de Clementine, net als andere mandarijnrassen, afkomstig is uit China.

Teelt
Zie teelt van de mandarijn.
 
Consumptie
Zie consumptie van de mandarijn.
 
Bewaren/bewerken
Zie bewaren/bewerken van de mandarijn.
 

Voedingsstoffen
Voedingswaarde per 100 gram rauwe clementine:
Energie: 197 kJ, 47 kcal
Koolhydraten: 42.9 g
Vet: 1.3 g
Eiwit: 2.9 g
Water: 86.6 g
Vitamine B6: 0.1 mg
Vitamine C: 48.8 mg
Vitamine E: 0.2 mg
Calcium: 30 mg
IJzer: 0.1 mg
Magnesium: 10 mg
Fosfor: 21 mg
Kalium: 177 mg
Natrium: 1 mg
Zink: 0.1 mg

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: