Spring naar inhoud

Marang

22/04/2010

De marang is de vrucht van de gelijknamige plant uit het geslacht Artocarous. De vruchten zijn circa 15 centimeter grote, geelgroene vruchtverbanden, die dicht met stijve haren zijn bezet. De vruchten van cultuurrassen kunnen een gewicht tot 2,5 kilogram bereiken.

Het vruchtvlees is wit, sappig en zoet-aromatisch van smaak. De marang geldt als de smaakvolste vrucht uit het geslacht Artocarpus.

Consumptie
De vruchten kunnen als handfruit worden gegeten en worden gebruikt voor de bereiding van zoetwaren en taart. Onrijpe, jonge vruchten kunnen in kokosmelk worden gekokkt en zodoende als groenten dienen.

De zaden kunnen geklokt of geroosterd worden gegeten. Ze hebben een nootachtig aroma.
 
Voedingsstoffen
Rijpe vruchten bevatten tot 35% zetmeel en tevens Calcium, Fosfor en vitamine C.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: