Spring naar inhoud

Olifantenyam

19/04/2010

De olifantenyam is een kruidachtige plant met een krachtige wortelstok. De wortelstok is breed schijfvormig en kan tot 25 kilo wegen.

De wortelstokken kunnen als zetmeelrijke groente worden gegeten. Ze bevatten tot 25% zetmeel. Ze kunnen worden gekookt, gebaken of gefrituurd. Op de Filipijnen en Java worden ook de jonge bladeren en bladstelen als groente gegeten.

Teelt
Schaduw, een vruchtbare bodem en een matige zon zijn vereist. Buiten Groot-Brittannië zijn planten niet winterhard. De knol wordt in het najaar geoogst en moet droog en vorstvrij worden bewaard. Ze worden 15 cm diep geplant. De zaden kunnen het best gezaaid worden in een pot in een warme kas en om de vocht te bewaren in een plastic zak. Plant ze laat in de lente of in de vroege zomer.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: