Spring naar inhoud

Kudzu

19/04/2010

De kudzu is een zeer snel groeiende plant, die 20 meter per seizoen kan groeien met een groeisnelheid van 30 centimeter per dag. In de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten en in het noordoosten van Australië is de kudzu een onkruid, dat daar explosief groeit door de bijna ideale omstandigheden. Veel geld en moeite worden besteed om de kudzu te bestrijden. Hij overgroeit wegen, bruggen, hoogspanningsmasten en de locale vegetatie. De plant is moeilijk te bestrijden omdat de plant met wortel en tak moet worden uitgeroeid. In de Verenigde Staten heeft de plant vanwege zijn overwoekeringen de bijnaam “the vine that ate the south” gekregen.

De wortels van de kudzu kunnen als groente worden gebruikt.

Teelt
De kudzu groeit onder verschillende omstandigheden en groeit het beste bij wintertemperaturen boven de -15 °C, zomertemperaturen boven de 27 °C en als de jaarlijkse regenval meer dan 1000 mm bedraagd. Op plaatsen met veel zonlicht, bij bosranden, verwilderde velden, wegbermen en stedelijke gebieden groeit de plant vaak.
 
Consumptie
De zetmeelrijke wortels worden vermalen tot een fijn poeder en gebruikt voor verschillende soorten wagashi (Japanse hapjes) en kruidenmedicijnen. Als het poeder aan water wordt toegevoegd en wordt verwarmd, wordt het poeder helder en kan het stijfheid aan voeding bijdragen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: