Spring naar inhoud

Lamsoor

16/04/2010

Een bladgroente die van nature groeit op de slikken en schorren van de Waddenzee en in Zeeland op de grens van eb en vloed. Soms is het groene blad van de lamsoor lichtgrijs van kleur doordat de plant het overtollige zout uitscheidt; daar heeft de plant waarschijnlijk de naam lamsoor aan te danken.

Vroeger werd Lamsoor (Zulte) in Zeeland in het wild verzameld door arme mensen. Het voorjaar en het begin van de zomer is de beste oogsttijd. Lamsoor heeft zijn oorsprong aan de kustgebieden in Nederland, Engeland en Frankrijk.

Bewerken/bereiden
Lamsoor kan het beste kort gekookt worden (zonder zout). Lamsoor is in de groentela van de koelkast een paar dagen te bewaren.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: